Insert Call to Action

Opleiding tot Holistisch Heler

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik heb de opleiding tot Holistisch Therapeut gedaan en heb behoefte aan aanvullende methodes
 • Ik heb een NEI opleiding gedaan en heb behoefte aan meer manieren om mijn klanten te helpen
 • Ik hebt grote interesse in het helen op spiritueel niveau
 • Ik wil geen lange opleiding maar zelf kiezen wat ik wel en niet doe
 • Ik krijg graag persoonlijk les in kleine groepen
 • Ik combineer graag persoonlijke ontwikkeling met het opdoen van kennis

Dan zijn deze opleidingen 
echt iets voor jou!

Modulair
Alleen jij kunt bepalen wat jij nodig hebt in jouw manier van werken. Omdat je de basis al beheerst kun je zelf je uitbreiding samenstellen. En dit in het tempo doen wat bij jou past. De modules worden regelmatig aangeboden dus schrijf je in wanneer het jou uitkomt.

Certificaat
Na je deelname ontvang je een certificaat en kun je de gekozen methode direct toepassen.

 • Clearing - 6 dagen
 • Soul Clearing - 1 dag
 • Survival door de chakra's - 4 dagen en binnenkort ook online
 • OSISO - 1 dag
 • Mindmaps - 1 dag
 • Manifesteren met Levensboom - 1 dag

Clearing

Gebaseerd op Pleiadisch Lichtwerk is Clearing een geweldige methode om met hulp van geleide visualisaties vele blokkades weg te halen. Deze manier van werken komt uit de aura healing en reading en is omgezet in duidelijke protocollen die je in combinatie met een biosensor kunt gebruiken.

Je leert volgende protocollen:

Dag 1-3 basisprotocol om volgende belemmeringen weg te halen - ding, deuk, parasitaire informatie, entiteit, koord, contract, eed, gelofte, vloek

Dag 4-5 vervolgprotocol om volgende belemmeringen weg te halen - shockenergie, belasting vorige levens, zwarte klem, kosmisch plan, contracten

Dag 6 expertprotocol - weghalen van belemmerende poorten tussen de dimensies

Soul Clearing

Krachtig protocol waarmee je nog meer verstorende verschijnselen kunt weghalen met hulp van een eenvoudige techniek waarbij ook heilige geometrie betrokken is. Deze methode kun je prima uitvoeren met de biosensor en is in 1 enkele dag aan te leren.

Je krijgt een lijst met belemmeringen die op 5 niveau's kunnen worden weggehaald en herplaatst worden door een figuur uit de heilige geometrie. Daarna kijken we nog of we zielsfragmenten mogen terughalen, met een lemniscaat dienen te werken en meer.

In de ochtend wordt het protocol in theorie doorlopen en voorzien van de nodige uitleg. In de middag ga je zelf aan de slag met een testmaatje om belemmeringen weg te laten halen en bij elkaar allerlei verstoringen weg te halen. Na deze dag kun je het geleerde direct in de praktijk gebruiken.

Survival door de chakra's

In 4 dagen doorlopen we de 7 hoofdchakra's. Je leert de theorie kennen vanuit zowel het westen als de Ayurveda, over de ontwikkeling als kind, als volwassene, welke voeding het chakra ondersteunt, welke klachten optreden als het chakra niet in balans is en nog veel meer.

Je krijgt eerst een flinke theoretische basis en daarna ga je zelf aan de slag met een testmaatje om te kijken hoe het met jouw chakra gesteld is en wat er nodig is om dit chakra weer in balans te brengen. Je krijgt een aantal oefeningen om te doen, lijsten met NEI ingangen en lijsten met belemmerende overtuigingen. Na deze 4 dagen kun je de kennis direct in de praktijk gebruiken. Deze module helpt je om jezelf op te schonen en is ook een prachtig protocol om met je klanten te doen in een reeks van 7 consulten.

+ Dag 1 - Inleiding en chakra 1

+ Dag 2 - Chakra 2 en chakra 3

+ Dag 3 - Chakra 4 en chakra 5

Dag 4 - Chakra 6 en chakra 7 en de hogere chakra's

OSISO

OSISO is de afkorting van Outside in inside out. Binnen dit systeem werk je met spirituele integratie, een andere manier dan NEI en even doeltreffend. Je leert via een schema opsporen waar de blokkade zit en vervolgens hoe je deze blokkade verwijdert en integreert. Net als NEI is dit systeem ook oorzaak gericht. De eerste dag is alleen voor mensen die de opleiding Holistisch Therapeut niet hebben gevolgd. Op deze dag wordt de andere manier van werken uitgebreid uitgelegd en geoefend. Daarnaast wordt er gewerkt met het schema van de archetypes. Je brengt het geleerde direct in praktijk door te oefenen en kunt het al de volgende dag toepassen.

+ Dag 1 - Archetypes: werken met een schema van 7 archetypes 

+ Dag 2 - Schema Enneagram, Synergisten en Illusietypes van het kind

Mindmaps

Werken met mindmaps helpt je om grote hoeveelheden informatie te onthouden. Wij gaan echter op een andere manier mindmaps gebruiken: voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert de theorie achter het mindmappen en gaat daarna zelf aan de slag met je eigen mindmap. Natuurlijk word je hierbij begeleid.

Deze informatie kun je ook goed gebruiken in je praktijk om anderen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Manifesteren met Levensboom

Als je de dag Levensboompaden hebt gevolgd en je hebt al wat kennis van de sefiroth (de vaten in de levensboom) dan leer je op deze dag op een hele andere manier werken met deze kennis. Je krijgt bij alle sefiroth een aantal vragen om te bespreken met je testmaatje en op te lossen door te testen met iedere methode die je al beheerst. Uitgangspunt is een vraag of wens; hiermee ga je actief aan het werk om alle blokkades uit de weg te ruimen.

Deze informatie kun je direct gebruiken in je praktijk om met je klanten te doen.

Heb je behoefte aan uitbreiding van jouw methodes en weet je niet goed

In 7 weken leer ik je hoe je weer in gesprek kunt komen met je innerlijke stem, jouw intuïtie. Je kent deze stem al je leven lang maar je bent het ontwend om te voelen, om je hart te vragen. Je hoofd is zo aanwezig dat je deze zachte stem eenvoudig niet meer hoort.

De cursus bestaat uit een online leeromgeving waarin je 7 lessen krijgt. Je kunt iedere week een les volgen of je kiest zelf een andere frequentie; alle lessen zijn direct beschikbaar voor jou.
Iedere les heeft een bepaald thema en we gaan steeds een stapje verder (dus je bouwt op in een bepaalde volgorde). Je doet de lessen in jouw eigen tempo, op jouw eigen veilige plaats en je neemt net zo veel tijd als voor jou goed is. Je kunt al het materiaal zo vaak bekijken en afluisteren als je wilt.

De bonuscursus bestaat uit volgende onderdelen:

 • je hebt je eigen besloten online leeromgeving
 • iedere les start met een korte video waarin ik je de theorie uitleg en vertel wat we gaan doen
 • je krijgt werkbladen die je kunt downloaden waarop de theorie wordt samengevat en je een aantal vragen kunt beantwoorden om je eigen ontwikkeling bij te houden
 • je krijgt mp3's van oefeningen die je kunt herhalen zo vaak als je wilt
 • je ontvangt een overzichtsblad met daarop alle oefeningen per les met de benodigde tijd erbij
 • iedere les eindigt met een korte vragenlijst zodat ik kan zien of je blokkades tegenkomt 
 • alles wat je leert is duidelijk geformuleerd en direct in je leven toepasbaar zodat je er onmiddellijk profijt van hebt

Je doorloopt de volgende 7 lessen in je eigen tempo:

Inleiding en startpunt, zodat ik weet waar jij staat.

Hersengolven, aarding en jezelf leren afsluiten.


Ademhaling, opruimen en je lichaam helen.


Intuïtief kiezen, je energie op peil houden.


Je plaats innemen,
je verbinden en helder waarnemen.

Mooie ontmoetingen en jezelf voorbereiden.


Oude stukken opruimen die jou in de weg staan.

Thuiskomen bij jezelf en naar je Akasha tempel.


Wat vinden anderen van deze opleiding?

John Doe UI/UX Designer

Spiritueel en aards gecombineerd met humor en een open houding. Dat is wat je krijgt als je de opleiding holistisch therapeut volgt bij Esther. Esther is een geweldig docente, die je echt ziet en de tijd neemt voor je als cursist.
Wat mij zo aanspreekt aan de opleiding holistisch therapeut is dat je -naast dat het een hele holistische manier is- een zichtbare en praktische testmethode leert waarmee je mensen kunt ondersteunen in hun ontwikkeltraject. Naast dat je veel voor anderen kunt betekenen met deze opleiding, staat voorop dat je ook het proces met jezelf aan mag gaan. Een soms pittig, maar o zo mooi traject. Voor mij voelt deze opleiding als een cadeau aan mezelf. Dat gun ik iedereen.

Stephanie Tameling

John Doe UI/UX Designer

Herken je dat gevoel van " oww.. nu snap ik wie ik ben?" Dan gevoel heb ik gekregen tijdens de opleiding holistisch therapeut. Als 29 jarig "meisje" stapte ik binnen en wist ik niet wat mij te wachten stond... nuchter en lichtelijk gereserveerd begon ik met mijn reis! Maar elke les was het weer een waar feestje en ik genoot van iedere minuut! Esther is een vrouw die met 2 voeten op de grond, een positieve fijne instelling & humor op de juiste momenten deze training heeft opgezet. Een fijne duidelijke en leerzame manier om niet alleen jezelf beter te leren kennen maar ook om te leren werken als holistisch therapeute. Ik voel mij persoonlijk vereerd dat ik de kans heb gekregen deze prachtige opleiding te mogen doen en raadt dan ook iedereen aan die graag meer wil leren over spiritualiteit, coaching, bewustzijn maar zeker ook zichzelf. Want wij kunnen tenslotte alleen maar andere helpen wanneer wij zelf in "balans" zijn! Nu inmiddels 31 jaar jong voel ik mij een "herboren" mens met een duidelijk doel voor ogen; mensen verder helpen met hun zoektocht naar balans & innerlijke stem als holistisch therapeute met als grote voorbeeld Esther die het spirituele werk, geaard en duidelijk overbrengt en meegeeft. Het is zoals het is, jij leest dit niet voor niks en toeval bestaat niet. Mocht je vragen hebben, via Esther mag je altijd mijn gegevens vragen! Volg je hart & jouw innerlijke stem, wedden dat deze gelijk hebben!  

Marije Koopman - Van Harte

John Doe UI/UX Designer

Het is een groot feest om bij Esther van Blijdesteijn aan te mogen schuiven voor een cursus. Met haar diepe kennis over energetisch werk en haar zelfgeschreven handleidingen geeft ze op inspirerende wijze les. Je mag met haar sparren over inzichten en krijgt een mooie structuur aangereikt voor holistisch werk met als essentie het respect voor het individu en alles wat leeft. Als je bij Esther thuis mag komen voor de cursus krijg je ook nog heerlijke versnaperingen, zodat je op alle mogelijke manieren voeding binnen krijgt. Voor mij veel redenen om telkens weer bij Esther terug te willen komen.

Saskia de Koster  -  Het Bijhuis

John Doe UI/UX Designer

Ik ben via mijn zus bij Esther gekomen en daar heb ik mijn pad gevonden. Ze geeft op een fijne manier les waar je veel van opsteekt en staat open voor suggesties. Ik kan alleen maar vertellen dat je het gewoon bij haar moet proberen en dan weet je dat het goed zit.  

Carry Vijselaar - De Vijsel therapie

John Doe UI/UX Designer

Lieve Esther, ik besef zelf nog niet half wat jouw cursus bij mij heeft teweeg gebracht. Er is zoveel gebeurd sinds de eerste les holistisch therapeut. Die eerste dag vertelde je ons dat iedereen die de cursus bij jou volgde, therapeut werd. Dat was mijn droom, maar ik had nog geen idee hoe, wanneer of wat. Het was geen gemakkelijke weg, met veel frustraties, maar jouw geduld en liefdevolle aandacht en natuurlijk de boeiende, leerrijke en soms heel emotionele cursusdagen hebben mij gebracht tot wat ik nu ben: een holistisch therapeut.  Op 1 jaar tijd heb ik mijn ontslag gegeven bij de firma waar ik al 26 jaar bij werkte, ben ik zelfstandige geworden, heb ik thuis een kamertje ingericht als therapeutenkamer en behandel ik mijn eigen klanten. Dank zij jou, Esther, heb ik dit kunnen bereiken. Voor al degenen die nog twijfelen om de cursus te volgen... gewoon doen! Het is een fantastische ervaring!!
Dank je wel, Esther, voor dat magische jaar!!! En dank je wel, lieve Marije, Carry, Saskia, Daisy, Ann en Manon om dat samen met jullie te mogen beleven.


Ann van den Heuvel - Heel Natuurlijk

Past deze cursus bij jou?

Niet iedere opleiding is voor jou geschikt. Er is veel aanbod dus waarom kies je voor Opleiding Holistisch Therapeut? Misschien helpt onderstaande checklist een beetje. Bij twijfel: neem vooral contact met me op.

DIT IS HELEMAAL VOOR JOU ALS...

 • je graag met mensen werkt en dit op een holistische manier wilt doen
 • je graag nieuwe kennis opdoet in combinatie met zelf ervaren en oefenen
 • een brede opleiding wilt en je open staat voor nieuwe mogelijkheden
 • je uit je hart wilt werken met mensen die zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun leven
 • je in een kleine groep jezelf durft te zijn en je kwetsbaar op wilt stellen om je verder te ontwikkelen

DIT IS NIETS VOOR JOU
ALS...

 • je graag beslist met je hoofd en geen enkele behoefte hebt om dit te veranderen
 • je vindt dat je voldoende kennis hebt en geen behoefte hebt aan uitbreiding
 • je vindt dat jij het slachtoffer bent van hoe jouw leven er nu uitziet en dat jij daar toch niets aan kunt veranderen
 • je niet bereid bent om tijd voor jezelf te reserveren om deze opleiding te doen
 • je altijd twijfelt aan jezelf, wie jij bent en of jij wel iets kunt bijdragen

De Opleiding Holistisch Therapeut wordt in 2022/23 gegeven in:

Etten - Leur op vrijdagen

Voorgestelde data: vrijdag 9 september, 30 september, 14 oktober, 4 november, 25 november, 9 december 2022, 13 januari, 27 januari, 17 februari, 10 maart, 31 maart, 21 april, 12 mei en reservedatum 2 juni 2023.

Heb je interesse, meld je dan nu al aan door het inschrijfgeld te betalen. De cursus van januari was al snel vol. Als je je voor 15 augustus inschrijft krijg je €100 vroegboekkorting

De online training krijg je bij de start van de opleiding en wordt besproken op dag 7. Het is prettig als je dan de eerste 6 lessen zelf al doorlopen hebt zodat we les 7 samen kunnen doen.


We werken altijd in kleine groepen, maximaal 11 plaatsen, vol is echt vol.

Er zijn nog 6 plaatsen vrij.

More...

Veelgestelde vragen

Moet ik in een keer betalen?

Je hebt de keuze om de opleiding in een keer te betalen of in vier termijnen van €475. Je geeft dit aan op het inschrijfformulier.

Welke materialen krijg ik erbij?

Je krijgt een zeer uitgebreide map met informatie en protocollen, alles zeer gestructureerd ingedeeld. Een biosensor is niet inbegrepen en kan je los aanschaffen.

Moet ik therapeut willen worden?

Ongeveer de helft van de eerder cursisten doen deze opleiding om zelf therapeut te worden of als aanvulling op hun bestaande kennis. Evenzoveel mensen willen vanuit hun interesse meer kennis en volgen daarom deze opleiding. En soms weet je nog niet wat je ermee wilt doen en dat is helemaal goed. Je weet nooit hoe je jezelf nog gaat ontwikkelen.

Hoe past dit systeem in mijn praktijk?

Als je al een praktijk hebt of eerder opleidingen gedaan dan kijken we samen naar hoe je alles het beste kunt combineren. Bij de opleiding leer je een eenvoudig, maar duidelijk systeem dat als kapstok dient om ook andere manieren van werken onder te hangen. Zo kom je tot jouw ideale manier. Ik ondersteun je hier vanzelfsprekend in.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee je hebt geen voorkennis nodig, wel een open houding. En ik vraag je om een zichtbare testmethode te beheersen, zoals een biosensor of kinesiologie. Heb je dit nog niet, dan kun je meedoen met een dag Energetisch testen met biosensor die plaatsvindt voordat de opleiding begint.

Is er nog een vervolg mogelijk?

In een jaar kunnen we onmogelijk alles behandelen. Daarom kun je ervoor kiezen om na dit jaar losse modules te volgen in het gebied dat jou het meeste interesseert. We bespreken de mogelijkheden die ik aanbied tijdens de opleiding. En ik adviseer je graag als je je bij andere opleiders verder wilt laten scholen.

Is de opleiding geaccrediteerd?

Ja de Opleiding Holistisch Therapeut is geaccrediteerd bij het KTNO voor 10 ECT's (dit staat gelijk aan ongeveer 280 uur). En goedgekeurd door Gat registeropleidingen.

Hoe veel tijd kost de opleiding me?

Jij bepaalt helemaal zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan de opleiding. Als je wilt werken met deze kennis en methode dan is het verstandig om veel te oefenen om je de protocollen eigen te maken. Dat is helemaal je eigen verantwoordelijkheid. Ik stimuleer je daar natuurlijk wel bij :-)

Grof gezegd heb je per lesdag ongeveer een dag nodig om de theorie door te nemen en je eigen te maken en is het handig om iedere week minstens een uur te oefenen met je mede-studenten. 

Als je al een NEI opleiding hebt gedaan, neem dan contact met me op. Je kunt dan met de normale opleiding meedoen en slaat dag 3 en dag 4 over waarop we de emoties behandelen. Hiervoor in de plaats krijg je de volledige online cursus over de Levensboompaden, inclusief het werkboek.

Wie begeleidt je hierbij?

Esther van Blijdesteijn (1965), moeder van een prachtige tweeling. Al jong had ik veel interesse in de onzichtbare kant van het leven. Naast mijn werk als confectie-ingenieur volgde ik verschillende opleidingen en cursussen en heb ik me verdiept in allerlei vormen van energetische geneeswijzen, Oosterse filosofie en Kabbala.  Hiervan heb ik mijn eigen combinatie gemaakt en die  uitgewerkt in mijn praktijk Via Pura. Ik werk inmiddels ruim 25 jaar met deze methode, die ik telkens weer vernieuw en uitbreid. Deze manier van werken leer ik jou ook graag aan omdat het zich bewezen heeft in de praktijk.

Tevens heb ik de kaartenset Levensboompaden ontwikkeld, gebaseerd op de mystieke kennis van de Kabbala, waaraan een therapeutisch systeem is gekoppeld met middelen en visualisaties. Je vindt alle informatie op www.levensboompaden.nl en kunt hier ook online een kaart trekken . 


Missie

Mijn passie is het om anderen te begeleiden om bewust in het leven te staan en zichzelf te kunnen helpen. Dat doe ik in een-op-een consulten in mijn praktijk Via Pura, in korte cursussen voor zelfontwikkeling (online en off-line), in een beroepsopleiding tot Holistisch Therapeut en cursussen over werken met de Levensboompaden, een prachtig systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke Kabbala.  Ik vind het heerlijk om je te helpen jouw potentieel te ontwikkelen en loop graag een stukje mee op jouw pad. Door mijn nuchtere aanpak en duidelijkheid blijf je met beide benen op de grond staan. Voor mij is dit een voorwaarde voor intuïtieve ontwikkeling en ik besteed veel aandacht aan aarding.

Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met jou!

Heb je nog andere vragen?
Wil je wel meedoen maar twijfel je of deze opleiding iets voor jou is?
Of vind je het lastig om tijd en geld in jezelf te investeren
terwijl je niet zeker weet of dit jouw weg is?

Dan geef ik je alvast deze gedachte mee:
"Je spirituele groei versnelt door het hebben van meer kennis."

En ik nodig je uit om contact met mij op te nemen; ik beantwoord met liefde al je vragen en bespreek graag jouw twijfels via
info@viapura.nl

Wat kost de Opleiding Holistisch Therapeut ?

Jouw investering bedraagt €1847 incl. btw of 4 termijnen van €475 incl. btw

Hiervoor krijg je 13 dagen aandacht, de uitgebreide en goed gedocumenteerde map, de 7-weekse online training Je innerlijke stem als kompas, thee en versnaperingen. Voor je lunch zorg je zelf.


Inschrijven doe je via onderstaande knop. Je betaalt dan het inschrijfgeld van €200 en kunt dan kiezen voor betaling ineens of in termijnen. We plannen, indien gewenst, een korte belafspraak om elkaar al een beetje te leren kennen en om nogmaals te kijken of deze opleiding voor jou op dit moment de juiste is. Mocht dit niet het geval zijn, dan krijg je het inschrijfgeld natuurlijk retour. Daarna ontvang je een vragenlijst om definitief in te schrijven.


Geef je voor 15 augustus 2022 op en ontvang €100 vroegboekkorting. Ik verheug me er al op!

Kies voor jezelf...

>
Success message!
Warning message!
Error message!