Help je klanten beter met 

Levensboompaden®

66 wegen naar innerlijke rijkdom 

Herken je dit?

 • Als therapeut/coach wil je meer bewustwording bij je klant
 • Je wilt je klant na het consult of de behandeling iets meegeven
 • Je wilt meer diepgang in je behandeling
 • Je hebt al prachtige instrumenten en hebt ruimte voor iets nieuws
 • Je helpt je klant goed maar toch komen soms de klachten terug
 • Je wilt je laten leiden door een hogere wijsheid dan je eigen bewustzijn
 • Je wilt een geaccrediteerde opleiding
 • Je legt graag een kaartje om je te laten inspireren en wilt dat ook voor anderen leren

Doe dan mee met de online training Levensboompaden® en leer met de 66 kaarten werken en de oeroude wijsheid van een allesomvattend systeem. Iedereen kan het leren, als je maar een open houding hebt en bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken.

Tijdens de online training krijg je 10 modules met video's en mp3 visualisaties en werkbladen om te downloaden.
Inbegrepen: kaartenset en werkboek


Als je gecertificeerd wilt worden èn accreditatie belangrijk vindt, kies dan voor het Master traject - speciaal voor therapeuten die het systeem in hun praktijk willen inpassen; ik help je om het een zinvolle plaats te geven binnen jouw manier van werken. Naast werkboek en kaartenset ontvang je ook de testkaart gratis. Je mag na certificatie het beeldmerk van Levensboompaden® op je website voeren en komt op de lijst van gecertificeerde therapeuten/coaches op de site van Levensboompaden.

Wat zijn de Levensboompaden®?

Er zijn vele manieren om contact te krijgen met je innerlijke stem, waaronder orakelkaarten.

Levensboompaden® is een systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke wijsheid van de Kabbala. Bijzonder aan dit systeem is dat er bij iedere kaart een ondersteunend middel en visualisatie-oefening hoort om de blokkades op een zachte manier op te lossen.

Als je vraagt, word je geholpen. De kaarten van Levensboompaden® geven je duidelijke boodschappen en helpen je om in actie te komen.

Het systeem van de Levensboompaden® is zeer geschikt voor mensen die af en toe een kaartje willen trekken voor meer inzicht (net als engelenkaartjes of andere orakels) en voor therapeuten die de kaarten en middelen in hun bestaande praktijk willen gebruiken. Het bestaat uit volgende onderdelen:

 • Een prachtige doos met daarin 66 kaarten en een boekje met uitleg over een stukje theorie, hoe je kaarten kunt leggen, een beschrijving van alle paden en nog veel meer. Met deze kaartenset kun je voor jezelf en anderen kaarten leggen en de informatie op een hele makkelijke manier opzoeken. Los kost deze kaartenset € 35,95 maar je krijgt deze gratis bij elke cursus. Een aantal kaarten zie je verderop deze pagina om je een indruk te geven. Online kun je ook een kaartje trekken als je hier klikt. 
 • Een dik werkboek (250 pagina's) met daarin nog veel meer informatie over de Levensboom, uitgebreide uitleg over de leggingen, 72 Paden van Vrede, middelen, visualiseren en een beschrijving van de paden met bij ieder pad een stuk informatie, een affirmatie, visualisatie oefening, resultaat van de werking van het middel en de samenstelling ervan. Los kost dit werkboek € 66,- maar je krijgt het gratis bij het volgen van de training.
 • 66 middelen, eentje voor ieder pad, die zijn samengesteld uit een aantal energetische remedies (w.o. remedies van engelen, bloemen, lichtwezens, edelstenen en 2 Paden van Vrede) en homeopathische middelen. Ze zijn verpakt in blauwe glazen flesjes met pipet waarop ook een bevestiging staat, die je uitspreekt als je de druppels inneemt. De middelen zorgen voor een ondersteuning bij het loslaten van blokkades en geven je een steuntje in de rug. Je kunt de middelen los bestellen als je bijvoorbeeld een kaart trekt die je heel erg aanspreekt en je hulp nodig hebt bij het verwerken van dat thema. 
 • Een testkaart met in elk rondje een druppel van de 66 middelen, speciaal voor therapeuten die met een biosensor of dergelijk instrument een ondersteunend middel voor een klant willen uittesten, los te bestellen in de webwinkel.

Wil je weten hoe de kaarten eruit zien? Hieronder zie je een paar voorbeelden.

Wat gaan we doen in deze online training?

We werken eigenlijk het hele werkboek door.  Je hebt geen enkele voorkennis nodig. Een aantal gebruikte termen zijn in het Hebreeuws, die worden uitgebreid toegelicht. 

 • Ik leg je de basis uit van de Levensboom, het belangrijkste systeem van de Kabbala.
 • Je krijgt waar nodig werkbladen om in te vullen.
 • Je krijgt de achtergrond over de 66 paden en hoe ze opgebouwd zijn. Het aantal is niet willekeurig en gaat terug op de verschillende lagen in de Levensboom.
 • Hoe stem je af voordat je met de Levensboompaden® werkt? Ik laat je verschillende manieren zien en je beslist zelf welke jou het beste ligt. Ook leg ik je uit hoe een beschermingsbuisje werkt en wanneer je dat kunt gebruiken.
 • Bij ieder pad hoort een visualisatie oefening. We bespreken hoe je een ander begeleidt en je kunt zelf een oefening ervaren tijdens de dag en via een mp3 in de online versie.
 • Bij ieder pad hoort ook een middel om in te nemen; deze middelen bestaan uit energetische en homeopatische remedies en twee paden van vrede. We bespreken de middelen, hoe je ermee kunt werken en wat ze voor jou (en je klant) kunnen betekenen. Als je therapeut bent, kun je de middelen voor de inkoopprijs bestellen zodat je er zelf nog winst op maakt.
 • Er staan 6 leggingen in het boek beschreven; in de online versie worden alle leggingen voorgedaan in video's en je krijgt een checklist welke legging je bij welke vraag kunt gebruiken. Wil je een persoonlijke legging bijboeken bij de online training, dan kan dat (kosten €100).
 • Het dikke werkboek t.w.v. €66,- krijg je gratis bij de cursus. Hierin staan alle paden uitgebreid beschreven, de oefeningen per pad en de middelen en hun samenstellingen. Daarnaast vind je veel achtergrondinformatie over de Levensboom.
 • De kaartenset t.w.v. €35,95 krijg je gratis bij de cursus. Hierin staat de theorie in meer beeldende vorm en er is een begrippenlijst en meer opgenomen.
 • Alle plaatjes uit het boek zijn in kleur te downloaden via knoppen in de online training zodat je ze kunt gebruiken voor jezelf of je consulten.
 • Als afsluiting van de training ontvang je een certificaat
 • Wil je gecertificeerd worden, kies dan voor het gecertificeerde Master traject. Je krijgt dan een Master certificaat.
 • Als je een testkaart wilt hebben, kies dan voor de Practitioner knop hieronder. In een testkaart zit in ieder rondje een kleine hoeveelheid van de ondersteunende middelen. Deze gebruik je om met een pendel of biosensor uit te testen wat je klant nodig heeft als je niet met de kaarten werkt. Hoe je dit doet, wordt uitgelegd en voorgedaan.

Wat doen we tijdens de online training:

Module 1

In deze module vertel ik je wat we gaan doen in de training, je trekt een kaart en doet een nulmeting

Module 2

Ik stel me graag aan je voor en vertel je hoe de Levensboompaden® zijn ontstaan

Module 3

Hoe gebruik je de Levensboompaden® en op welke manier kun je ze inzetten in je praktijk

Module 4

We verdiepen ons in de theorie van de Kabbala en de achtergrond van de Levensboom met zijn Vaten, Zuilen, Triades, Werelden, en Paden

Module 5

Hoe stem je je af voordat je aan het werk gaat en hoe werkt synchroniciteit die ervoor zorgt dat je  de juiste kaart trekt op het juiste moment

Module 6

Wat doe je voordat je begint met kaarten leggen en hoe stel je de goede vragen zodat je ook de goede antwoorden krijgt

Module 7

Welke leggingen kun je doen met uitgebreide voorbeeldvideo's en uitleg en wat is jouw vraag voor je eigen legging

Module 8

Hoe doe je een visualisatie met je klant, wat is de alpha staat en onderga zelf een ingesproken oefening om te ervaren wat het je brengt

Module 9

Waarom zijn er middelen nodig en wat doen ze, hoe neem je ze in en hoe werkt de bevestiging die je uitspreekt bij inname

Module 10

We sluiten deze training af met een certificaat  en een certificeringstraject voor de Masters

Past deze cursus bij jou?

Niet iedere training is voor jou geschikt. Voel of de Levensboompaden bij je passen. Hieronder een kleine hulp om je afwegingen op een rijtje te zetten. Herken je jezelf in de linker kolom, voel je dan heel welkom om mee te doen met de Levensboompaden® en ze te integreren in jouw leven. Het zal je zeker verrijken!

DIT IS HELEMAAL VOOR JOU ALS...

 • je je open wilt stellen voor synchroniciteit, de schijnbare toevalligheden die jou "toe-vallen"
 • je graag met orakelkaarten werkt en je het leuk vindt om nieuwe kaarten te ontdekken
 • je interesse hebt in mystiek en de niet-religieuze kennis van de Kabbala wilt toepassen 
 • je zoekt naar diepgang in je consulten en je je klanten optimaal wilt ondersteunen
 • je meer wilt weten over Kabbala en de Levensboom zonder een jarenlange cursus te volgen en niet per se  met kaarten wilt werken
 • je een praktijk hebt en de kaarten of spirituele middelen van de Levensboompaden® wilt inpassen in jouw bestaande systeem
 • je waarlijk geïnteresseerd bent en het is mooi meegenomen dat je er ook  punten voor krijgt

DIT IS NIETS VOOR JOU
ALS...

 • je graag beslist met je hoofd en geen enkele behoefte hebt om dit te veranderen
 • je niet naar je gevoel wilt gaan omdat je dit van jezelf of jouw cultuur niet mag
 • je denkt dat de Levensboompaden® een religieuze stroming vertegenwoordigen waarmee je jezelf niet wilt verbinden
 • je in je praktijk geen enkele behoefte hebt aan nieuwe middelen of een aanvulling
 • jij niet gelooft in synchroniciteit en denkt dat het onmogelijk is dat je een vraag kunt stellen en dan een antwoord krijgt via een kaart
 • je bang bent dat je te zweverig zult worden als je met de Levensboom gaat werken en dat dit niet bij je klanten past
 • je deze bijscholing alleen voor de punten doet

Online training

Je kunt op elk gewenst moment beginnen; zodra je je hebt opgegeven via onderstaande knoppen krijg je een betaallink. Ik stuur je dan diezelfde dag nog het werkboek en kaartenset toe. Je kunt daarna altijd nog meedoen met een live dag (€111) of een losse persoonlijke kaartlegging in Etten-Leur of via beeldbellen bestellen (€100). 

Wil je liever een live dag volgen, kijk dan hier voor de data.

Als je een groep van 6 mensen hebt, dan kom ik ook graag naar jou toe. 

Ik doe mee!

Online cursus Levensboompaden

 • 10 modules
 • video's met uitleg, mp3's om te luisteren, checklists en werkbladen om te downloaden
 • inclusief het dikke werkboek t.w.v. €66
 • inclusief de kaartenset t.w.v. €35,95
 • inclusief geplastificeerde Levensboom om mee te werken als je geen kaarten of testdoos gebruikt
 • gratis ansichtkaart
 • bij de afsluiting een certificaat als bewijs van deelname

Jouw investering
€ 151 incl. BTW
of
2 x € 88 incl. BTW


Wil je in termijnen betalen, klik dan op de knop hierboven en stuur me een mail met je gegevens.

Master traject


Als je de cursus Levensboompaden hebt gevolgd dan kun je daarna het Master traject doen. Hier zit geen extra theorie meer bij maar is enkel een certificeringstraject waarbij je 3 consulten uitschrijft  en opstuurt. Ik beoordeel jouw consulten, bespreek die desgewenst en je krijgt het Master logo en certificaat toegestuurd.

 • het Master traject, waarbij je 3 consulten indient om te laten zien dat je de methode kunt toepassen t.w.v. €300
 • beeldmerk van Levensboompaden op jouw website
 • toevoeging van jouw praktijk op de site van Levensboompaden als gecertificeerd Master
 • bij afsluiting een Mastercertificaat
 • accreditatie voor het traject inclusief bijscholingspunten 4,5 ECT's

Jouw investering
€ 300 incl. BTW

Wat vinden anderen van de cursus Levensboompaden?

John Doe UI/UX Designer

Tijdens de cursus Levensboompaden heb ik leren werken met het systeem van kaarten, visualisatie oefeningen en middelen. Deze kaarten zijn gebaseerd op de mystieke Kabbalistische Levensboom en in de 66 paden naar bewustwording is kennis verwerkt uit vele grote wijsheidsstromingen van over de gehele wereld. Maar hoe kan een kaart vanuit de levensboompaden set nu een richting geven in je leven?

Mijn lieve lerares Esther van Blijdesteijn heeft dit heel mooi omschreven en duidelijk verteld tijdens de cursus.

Met deze cursus kan ik mijn klant met Van Harte nog meer inzicht geven of juist een spiegel voor houden om uiteindelijk steeds dichtbij jouw innerlijke rijkdom te komen. Wanneer zijn we hier? Wanneer we ons volledig accepteren en vol vertrouwen in het leven staan met beide voeten stevig op de grond.

Het doel van Esther met het uitbrengen van dit geweldige systeem is mensen helpen om zichzelf in balans te brengen en ze te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Met dit systeem, deze kaarten en prachtige kennis geeft dit zeker een aanvulling op Van Harte. Want als er iets is wat ik de wereld mee wil geven, is balans in jezelf terug vinden en weer te stralen in het hier en nu. Dankjewel Esther voor deze leerzame en fijne cursus en mooie lessen over het leven <3

Marije Koopman - Van harte

John Doe UI/UX Designer

 
In oktober 2016 heb ik de cursus Levensboompaden gedaan bij Esther van Blijdesteijn en sinds begin dit jaar ben ik leggingen gaan doen bij cliënten. Vooral cliënten die nog wat zoekende zijn naar wat er allemaal speelt in hun leven kunnen met de kaarten van Levensboompaden een start maken als zij de eerste keer komen op consult. Ik heb al hele mooie en fijne ervaringen gehad met cliënten die meer duidelijkheid kregen over wat er op hun pad lag en welke richting zij verder moesten bewandelen.

Daisy Vijselaar - De Vijsel Therapie

John Doe UI/UX Designer

Levensboompaden is een heerlijke cursus om dichter in contact te komen met wie jij werkelijk bent. De praktische toepassingen van deze Levensboompaden is een ware verrijking op mijn levenspad. Heel eenvoudig brengen de paden richting aan je leven daar ze in beeld brengen hoe elke letter een welbepaalde waarde heeft en vervolgens ook verbonden is met een engel. Je kan de kaarten raadplegen voor levensvragen. Esther is een prachtige dame die je de hand geeft op je levenspad. Ik ben haar dankbaar voor dit prachtige juweeltje!


Elisabeth De Wachter

John Doe UI/UX Designer

Ik volgde de Levensboompaden bij Esther omdat in mijn leven regelmatig de levensboom terugkwam. Esther gaf deze cursus met haar ruime vakkennis en nam bij elke legging voldoende tijd voor de duiding en vragen die opkwamen bij de deelnemers. Als therapeut vind ik het belangrijk dat je mensen op een prettige manier kan coachen. De Levensboompaden sluiten daar voor mij goed bij aan, ze zijn makkelijk in gebruik en verrassend genoeg telkens to-the-point.
Afra Kortram

Veelgestelde vragen

Moet ik in een keer betalen?

Je kunt kiezen voor betaling in één keer of in termijnen. Bij iedere variant is aangegeven hoeveel termijnen er nodig zijn. Je krijgt een of meerdere facturen met btw erop voor je boekhouding.

Welke materialen krijg ik erbij?

Bij alle varianten krijg je het dikke werkboek en een geplastificeerde kaart toegestuurd. Bij de Practitioner krijg je een set ansichtkaarten, de kaartenset en een speciaal voor jou uitgetest middel cadeau, bij de Master daarbovenop ook nog de complete testdoos.

Kan ik dit hele systeem in zo'n korte tijd leren?

De training is zo opgezet dat je alle theorie ruimschoots tot je kunt nemen. Maar kaartleggen kost wel enige oefening, met name het interpreteren. Dus hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat.

Kan ik ook meedoen als ik het alleen voor mezelf wil toepassen?

Jazeker kun je de Levensboompaden alleen voor jezelf gebruiken. Kies dan voor de Doe-het-zelf of Practitioner variant.

Heb ik voorkennis nodig?

Er wordt geen voorkennis verwacht. Het is wel fijn als je een open houding hebt en je durft te laten verrassen. Alle termen worden uitgebreid uitgelegd.

Vervangt deze training therapie?

Hoewel het heerlijk is om een kaartlegging te mogen doen waarbij een ander je helpt bij de interpretatie is deze training zeker geen  vervanging voor therapie.

Wie begeleidt je hierbij?

Hai, ik ben Esther van Blijdesteijn. Als ervaringsdeskundige begeleid ik al 25 jaar anderen om zich bewust te worden van hun gevoeligheden en de oorzaak van allerlei klachten; zo help ik mensen beter in hun vel te zitten in mijn praktijk Via Pura. Enkel leven vanuit je verstand en ratio levert veel op, maar je mist een essentieel deel, namelijk je gevoel, je ziel, je hart. Door weer contact te maken met dit deel van jezelf, maak je jezelf weer compleet en sta je steviger en vooral blijer in het leven.


Eigen ervaring
Al jong had ik last van mijn gevoeligheid. Ik heb zelf door de uitdagingen in het leven geleerd om in gesprek te blijven met mijn innerlijke stem. Dit levert mij veel rust op en zekerheid en vooral vertrouwen in mijn intuïtie. In 2015 resulteerde dat in het schrijven van de Levensboompaden, de kaartenset met 66 paden die ik gedurende drie jaar tijd hebt ontwikkeld en uitgetest in mijn praktijk. Voor mensen die de achtergronden wilden leren, heb ik toen de tweedaagse cursus Levensboompaden samengesteld en het werkboek. Hiernaast is er nu de uitgebreidere online training met Mastertraject.
De cursus heb ik al een aantal keer gegeven met enthousiaste reacties. Door mijn nuchtere aanpak en duidelijkheid blijf je met beide benen op de grond staan. Voor mij is dit een voorwaarde voor intuïtieve ontwikkeling en ik besteed veel aandacht aan aarding.


Missie
Mijn passie is het om anderen te begeleiden om bewust in het leven te staan en zichzelf te kunnen helpen. Dat doe ik in een-op-een consulten in mijn praktijk Via Pura, in korte cursussen voor zelfontwikkeling (online en off-line), in een beroepsopleiding tot Holistisch Therapeut en de training Levensboompaden, een prachtig systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke Kabbala.
Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met jou!

Ik doe mee!

Online cursus Levensboompaden

 • 10 modules
 • video's met uitleg, mp3's om te luisteren, checklists en werkbladen om te downloaden
 • inclusief het dikke werkboek t.w.v. €66
 • inclusief de kaartenset t.w.v. €35,95
 • inclusief geplastificeerde Levensboom om mee te werken als je geen kaarten of testdoos gebruikt
 • gratis ansichtkaart
 • bij de afsluiting een certificaat als bewijs van deelname

Jouw investering
€ 151 incl. BTW
of
2 x € 88 incl. BTW


Wil je in termijnen betalen, klik dan op de knop hierboven en stuur me een mail met je gegevens.

Master traject


Als je de cursus Levensboompaden hebt gevolgd dan kun je daarna het Master traject doen. Hier zit geen extra theorie meer bij maar is enkel een certificeringstraject waarbij je 3 consulten uitschrijft  en opstuurt. Ik beoordeel jouw consulten, bespreek die desgewenst en je krijgt het Master logo en certificaat toegestuurd.

 • het Master traject, waarbij je 3 consulten indient om te laten zien dat je de methode kunt toepassen t.w.v. €300
 • beeldmerk van Levensboompaden op jouw website
 • toevoeging van jouw praktijk op de site van Levensboompaden als gecertificeerd Master
 • bij afsluiting een Mastercertificaat
 • accreditatie voor het traject inclusief bijscholingspunten 4,5 ECT's

Jouw investering
€ 300 incl. BTW

Heb je nog andere vragen?
Wil je wel meedoen maar twijfel je of deze training iets voor jou is?
Of vind je het lastig om tijd en geld in jezelf te investeren terwijl je niet zeker weet of jij wel in staat bent om contact te maken met je intuïtie en te werken met kaarten?
Of ben je bang dat dit systeem niet past bij jouw huidige manier van werken?

Dan geef ik je alvast deze gedachte mee:
"Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor anderen."

En ik nodig je uit om contact met mij op te nemen; ik beantwoord met liefde al je vragen en bespreek graag jouw twijfels via info@levensboompaden.nl

>
Success message!
Warning message!
Error message!