Leer communiceren met jouw intuïtie 

en krijg in 7 weken meer focus,

rust in je hoofd en regie over je leven.

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik heb te weinig tijd voor mezelf, om even te ontspannen en echt rust te nemen
 • En desondanks zeg ik geen NEE als iemand mij nog iets vraagt om te doen.
 • Ik voel me soms onbevredigd over mijn rol in het leven.
 • Ik kom er vaak niet aan toe om de dingen te doen die ik graag wil.
 • Ik weet niet altijd wat het is dat ik wil, ik ben daar onzeker over.
 • Ik kan snel uit balans zijn en of van slag raken door dingen die om mij heen gebeuren.
 • Ik voel vaak spanning of pijn in mijn lichaam waarvoor geen oorzaak te vinden is.

Maak contact met je innerlijke stem en laat je daardoor leiden!

Als je innerlijke stem je kompas is, dan...

 • ben jij baas over je eigen leven.
 • doe je met plezier dingen voor anderen, maar vergeet je jezelf daarbij niet.
 • hervind je de balans tussen werken en jezelf opladen.
 • voel je je niet meer alleen en hoef je niet meer te twijfelen.
 • weet je weer wat je wilt door te luisteren naar je gevoel
 • heb je meer vertrouwen in je innerlijke stem, onafhankelijk van al die stemmen buiten je.
 • heb je meer focus en rust in je hoofd.
 • ben je weer blij met jezelf en dat straal je uit.

Waarom ben je nog niet (helemaal) in balans?

Ons leven wordt bepaald door heel veel "moetjes", vanuit je opvoeding, de cultuur waarin je leeft, de verwachtingen van je omgeving, je familie en je werk. Je maakt lijstjes, probeert alle ballen in de lucht te houden en als al het werk gedaan is, is er geen tijd meer voor jezelf over.
Je loopt leeg omdat je te weinig aandacht besteedt aan het opladen van je batterij. Je neemt beslissingen met je hoofd en weet niet hoe je naar je hart kunt luisteren. Je voelt wel dat er een stem van binnen is die fluistert, maar je bent niet meer gewend om ernaar te luisteren door al die veel hardere stemmen van buiten. Je wilt dit graag veranderen, maar weet niet hoe je dat zelf kunt doen.

Is dit wat je wel wilt?

  • je kunt moeilijke gesprekken of situaties voorbereiden
   • je laat jezelf niet meer leegzuigen
    • je durft voor jezelf op te komen vanuit liefde voor jezelf en eigenwaarde

Wat gaan we doen in 7 weken?

In 7 weken leer ik je hoe je weer in gesprek kunt komen met je innerlijke stem, jouw intuïtie. Je kent deze stem al je leven lang maar je bent het ontwend om te voelen, om je hart te vragen. Je hoofd is zo aanwezig dat je deze zachte stem eenvoudig niet meer hoort.

De cursus bestaat uit een online leeromgeving waarin je 7 lessen krijgt. Je kunt iedere week een les volgen of je kiest zelf een andere frequentie; alle lessen zijn direct beschikbaar voor jou.
Iedere les heeft een bepaald thema en we gaan steeds een stapje verder (dus je bouwt op in een bepaalde volgorde). Je doet de lessen in jouw eigen tempo, op jouw eigen veilige plaats en je neemt net zo veel tijd als voor jou goed is. Je kunt al het materiaal zo vaak bekijken en afluisteren als je wilt.
Je kiest uit 3 varianten, waarin jij zelf bepaalt hoe veel begeleiding je wenst en nodig hebt.

De cursus bestaat uit volgende onderdelen:

 • je hebt je eigen besloten online leeromgeving
 • iedere les start met een korte video waarin ik je de theorie uitleg en vertel wat we gaan doen
 • je krijgt werkbladen die je kunt downloaden waarop de theorie wordt samengevat en je een aantal vragen kunt beantwoorden om je eigen ontwikkeling bij te houden
 • je krijgt mp3's van oefeningen die je kunt herhalen zo vaak als je wilt
 • je ontvangt een overzichtsblad met daarop alle oefeningen per les met de benodigde tijd erbij
 • je kunt persoonlijke coaching aanvragen naar behoefte (niet bij alle varianten inbegrepen)
 • iedere les eindigt met een korte vragenlijst zodat ik kan zien of je blokkades tegenkomt 
 • alles wat je leert is duidelijk geformuleerd en direct in je leven toepasbaar zodat je er onmiddellijk profijt van hebt

Je doorloopt de volgende 7 lessen in je eigen tempo:

Inleiding en startpunt, zodat ik weet waar jij staat.

Hersengolven, aarding en jezelf leren afsluiten.

Ademhaling, opruimen en je lichaam helen.

Intuïtief kiezen, je energie op peil houden.

Je plaats innemen,
je verbinden en helder waarnemen.

Mooie ontmoe-tingen en jezelf voorbereiden.

Oude stukken opruimen die jou in de weg staan.

Thuiskomen bij jezelf en naar je Akasha tempel.

Wat vinden anderen van deze cursus?

John Doe UI/UX Designer

Luisteren naar je intuïtie klinkt zo mooi maar vond ik altijd vooral makkelijker gezegd dan gedaan én moeilijk toe te passen. Ik kan mijzelf omschrijven als een aardig gevoelige dame. Gevoelig voor sfeer, spanningen, drukte maar ook voor bijvoorbeeld suiker, cafeïne en alcohol. Het vermijden van voeding is best makkelijk en hiervan merk je snel resultaat maar naar mijn gevoel luisteren in situaties, gebeurtenissen of bij het maken van keuzes vond ik altijd een uitdaging. Deze online training van Esther heeft mij hier ontzettend bij geholpen! Door middel van een juiste combinatie in theorie, meditaties en veel vragen word je alsmaar bewuster in het herkennen van gedachtes en in écht voelen. Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen, luister nog regelmatig een meditatie van Esther en weet sindsdien goed te luisteren en vertrouwen op mijn intuïtie. De cursus volg je thuis, in je eigen tempo en elke oefening of meditatie kun je zo vaak als je wil luisteren en teruglezen.
Esther is super toegankelijk en behulpzaam. Zodra ik Esther mailde met vragen of voor het delen van ervaringen kreeg ik telkens snel een betrokken antwoord. Es
ther heeft mij zoveel inzichten gegeven dat ik binnenkort start met opleiding Holistisch Therapeut bij Via Pura!    Liefs!!

Liz Seuren

John Doe UI/UX Designer

De cursus is duidelijk uitgelegd en daardoor makkelijk om uit te voeren. Een ander voordeel is meer bewustzijn. Ik gebruik de oefeningen regelmatig, zoals het aura-ei om me heen, in de alpha staat komen met kleuren en het gronden.

Marga Schuch

John Doe UI/UX Designer

Lieve Esther, wat een mooie cursus heb jij ontwikkeld.  Iedereen die aan de slag wil om zijn of haar eigen stem beter te horen heeft hier iets aan. Ook als je al meerdere keren je verdiept hebt in energetisch werk. Als ik nu stil ben, ben ik bij mijn innerlijke ik, wat dankzij deze lessen zoveel makkelijker is geworden. Tuurlijk val ik wel eens terug in oude gewoontes, maar jouw oefeningen kan ik blijven herhalen. Net precies welke ik op dat moment nodig heb, want de 7 lessen behandelen zoveel verschillende belangrijke levenshandvatten. Merci beaucoup!!!


Evelinda Smit - Glimlach Eve

Bij    Je innerlijke stem als kompas

gaan we een stapje verder dan bij meditatie of mindfulness;

we gaan niet alleen luisteren naar onze innerlijke stem,
we gaan er daadwerkelijk mee in gesprek en aan het werk door belemmeringen los te laten.

Past deze cursus bij jou?

Niet iedere cursus is voor jou geschikt. Er is veel aanbod wat betreft meditatie en mindfullnes. Natuurlijk is het al heel fijn om bewust tot rust te komen, maar als je daadwerkelijk met je innerlijke stem in gesprek wilt gaan en oude patronen wilt opruimen die dit verhinderen, dan is Je innerlijke stem als kompas iets voor jou! 

Past deze cursus bij jou?

 • je bereid bent om te investeren in aandacht en tijd voor jezelf
 • je je intuïtie wilt ontwikkelen door stevig in het hier en nu te staan zonder zweverig te worden
 • je het aandurft om je los te maken van het gevoel dat anderen jouw leven bepalen en je de regie over jouw leven weer wilt terugnemen
 • jij de behoefte voelt om te groeien en je daar graag in wilt investeren
 • je geen genoegen meer neemt met overleven en nu echt wilt leven met volle teugen
 • je altijd al geweten hebt dat er meer is dan alleen dat wat jouw zintuigen waarnemen, maar je hebt je er nog nooit in verdiept

Past deze cursus bij jou?

 • je graag beslist met je hoofd en geen enkele behoefte hebt om dit te veranderen
 • je niet naar je gevoel wilt gaan omdat je dit van jezelf of jouw cultuur niet mag
 • je vindt dat jij het slachtoffer bent van hoe jouw leven er nu uitziet en dat jij daar toch niets aan kunt veranderen
 • je niet bereid bent om tijd voor jezelf te reserveren om de oefeningen te doen
 • jij vindt dat het jouw taak is om alleen voor anderen te zorgen en je het niet nodig vindt om jezelf centraal te stellen in jouw leven
 • je bang bent dat je te veel verandert en dat je omgeving dat niet zal accepteren

Ja, ik doe mee!

 • 7 online lessen
 • video's met uitleg
 • 24 mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met een stukje theorie en veel ruimte voor jouw ervaringen
 • aan het eind van elke les een vragenlijst

Jouw investering
€ 199

€ 177 incl. BTW

Bonus oefening


Bij Les 6 ontvang je gratis de oefening "Verbinden met paarse bubbels" erbij. Deze oefening zorgt ervoor dat je in iedere situatie stevig op de aarde staat waardoor je je zekerder voelt en meer in balans. Het is een zalige oefening, makkelijk om te doen met groot effect. Ook leuk om met kinderen te doen.

Je kunt de cursus op ieder gewenst moment starten. Al het materiaal is beschikbaar vanaf het moment dat je start. Ik hoop je snel te mogen ont-moeten!

Wat zeggen anderen nog meer?

John Doe UI/UX Designer

Ik ben zelf wel de laatste tijd veel bezig met uit te gaan van mijn gevoelens, wat ik denk wat goed is .Dus ik dacht een cursus lijkt me wel wat maar hoe kan een ander mij leren dicht bij mezelf te blijven als ik het zelf niet altijd weet.   De cursus heeft me wel geholpen. Ik ben meer na gaan denken wat goed is voor mij en hoe dat voelt. En dat dat bij iedereen anders is. Ik kan nu duidelijk grenzen aangeven, dan weet de ander ook waar hij aan toe is en ikzelf ook; ik blijf in mijn kracht staan, ook bij mensen waar ik zo tegenop keek. 

Marie-Louise van Geel

John Doe UI/UX Designer

Ik heb een hoop over mezelf geleerd en vooral naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ik deed de cursus omdat ik meer zelfkennis en ontwikkeling wilde opdoen. De grootste winstpunten zijn voor mij dat ik niet alleen mezelf kan helpen maar ook anderen, zelfontwikkeling en mijn spirituele ontwikkeling. De oefeningen gebruik ik dagelijks, soms zelfs meerdere per dag.

Chris Pennings

John Doe UI/UX Designer

Ik heb me heel erg op deze cursus verheugd. Even een moment voor mezelf. Bezig zijn met wat er in me omgaat. Natuurlijk mediteer ik af en toe en ben ik spelenderwijs bezig met mijn eigen intuïtieve ontwikkeling, maar vaak schiet dit erbij in. Nu is de cursustijd van mij. Ik laat de boel de boel en ben lekker met mezelf bezig, met wat ik nodig heb. In alle rust mezelf beschermen. mezelf afvragen wat ik wil en wat belangrijk is voor mij. Ik vind het heerlijk om naar mijn eigen eiland te gaan, om wat me dwars zit los te laten en om me te vullen met nieuwe energie. Door mezelf te beschermen, heb ik minder hoofdpijn en voel ik me sterker. Ik moet het alleen niet vergeten. Voor mij zijn winstpunten dat ik beter beschermd een vergadering in ga, beter kan loslaten en dat ik me veilig voel in mijn eigen energie. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen.

Sheila de Pauw

Veelgestelde vragen

Moet ik in een keer betalen?

In principe betaal je in een keer. Mocht dit lastig zijn, stuur me dan snel een mail, dan overleggen wat voor jou haalbaar is en passen de facturatie aan.
Geld mag wat mij betreft nooit een obstakel zijn voor spirituele ontwikkeling. Ik denk graag met je mee.

Welke materialen krijg ik erbij?

Je krijgt bij iedere les een werkblad om te downloaden. Je kunt dit afdrukken en invullen voor jezelf. Verder zijn er geluidsfragmenten en video's die je in de leeromgeving kunt bekijken. Zelfs een voorblad voor je map is aanwezig om te downloaden.

Kan ik de cursus in 7 weken afronden?

Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo doen. Kies je ervoor om een les per week te doen, dan heb je alles in 7 weken afgerond. Maar als je er een jaar over wilt doen, dan is dat ook prima. Alles blijft voor jou beschikbaar en je kunt er altijd gebruik van maken.

Wat als ik vragen heb?

De vragenlijst aan het eind van elke les komen automatisch in mijn mail. Mocht je specifieke vragen hebben, mail je gerust. Ik zal mijn best doen om je snel te antwoorden of je doorsturen naar een collega als eventueel een consult nodig is.

Heb ik voorkennis nodig?

Je hebt geen voorkennis nodig, alleen een open houding en de bereidheid om iets nieuws te leren en oude overtuigingen los te laten. En alles wat je al weet, kun je meenemen in deze training en integreren.


Vervangt deze cursus therapie?

De oefeningen uit deze training kun je voor jezelf doen en zo vaak herhalen als je wilt. Als je echt vastloopt, dan raad ik je een persoonlijk consult aan zodat we de diepte in kunnen gaan en blokkades oplossen. Dus nee, de cursus is geen vervanging maar eerder een aanvulling.

Wie begeleidt je hierbij?

Hai, ik ben Esther van Blijdesteijn. Als ervaringsdeskundige begeleid ik al 30 jaar mijn klanten en cursisten om zich bewust te worden van hun gevoeligheden en de oorzaak van allerlei klachten; zo help ik mensen beter in hun vel te zitten in mijn praktijk Via Pura. Enkel leven vanuit je verstand en ratio levert veel op, maar je mist een essentieel deel, namelijk je gevoel, je ziel, je hart. Door weer contact te maken met dit deel van jezelf, maak je jezelf weer compleet en sta je steviger en vooral blijer in het leven.

Eigen ervaring
Al jong had ik last van mijn gevoeligheid. Ik heb zelf door de uitdagingen in het leven geleerd om in gesprek te blijven met mijn innerlijke stem. Dit levert mij veel rust op en zekerheid en vooral vertrouwen in mijn intuïtie. De training Je innerlijke stem als kompas heb ik verschillende keren "offline" gegeven met geweldig resultaat. Door mijn nuchtere aanpak en duidelijkheid blijf je met beide benen op de grond staan. Voor mij is dit een voorwaarde voor intuïtieve ontwikkeling en ik besteed veel aandacht aan gronding en goed geaard in het leven staan.

Missie

Mijn passie is het om anderen te begeleiden om bewust in het leven te staan en zichzelf te kunnen helpen. Dat doe ik in korte cursussen voor zelfontwikkeling (online en off-line), in een beroepsopleiding tot Holistisch NEI Therapeut en cursussen over werken met de Levensboompaden, een prachtig systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke Kabbala.
Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met jou!

Heb je nog andere vragen?
Wil je wel meedoen maar twijfel je of deze cursus iets voor jou is?
Of vind je het lastig om tijd en geld in jezelf te investeren terwijl je niet zeker weet of jij wel in staat bent om contact te maken met je intuïtie? Dan heb ik een leuk filmpje (nou ja, duurt wel een heel dik uur) waarin ik met Marije van Van Harte praat over de innerlijke stem en wat deze training je kan opleveren. Leuk als je wilt kijken.En ik geef je alvast deze gedachte mee:
"Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor anderen."

En ik nodig je uit om contact met mij op te nemen; ik beantwoord met liefde al je vragen en bespreek graag jouw twijfels via info@viapura.nl

Ja, ik doe mee!

 • 7 online lessen
 • video's met uitleg
 • 24 mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met een stukje theorie en veel ruimte voor jouw ervaringen
 • aan het eind van elke les een vragenlijst

Jouw investering
€ 199

€ 177 incl. BTW

Kies voor jezelf...

>
Success message!
Warning message!
Error message!