Leer communiceren met jouw intuïtie 

en krijg in 7 weken meer focus,

rust in je hoofd en regie over je leven.​

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik heb te weinig tijd voor mezelf, om even te ontspannen en echt rust te nemen
 • En desondanks zeg ik geen NEE als iemand mij nog iets vraagt om te doen.
 • Ik voel me soms onbevredigd over mijn rol in het leven.
 • Ik kom er vaak niet aan toe om de dingen te doen die ik graag wil.
 • Ik weet niet altijd wat het is dat ik wil, ik ben daar onzeker over.
 • Ik kan snel uit balans zijn en of van slag raken door dingen die om mij heen gebeuren.
 • Ik voel vaak spanning of pijn in mijn lichaam waarvoor geen oorzaak te vinden is.

Maak contact met je innerlijke stem en laat je daardoor leiden!

Als je innerlijke stem je kompas is, dan...

 • ben jij baas over je eigen leven.
 • doe je met plezier dingen voor anderen, maar vergeet je jezelf daarbij niet.
 • hervind je de balans tussen werken en jezelf opladen.
 • voel je je niet meer alleen en hoef je niet meer te twijfelen.
 • weet je weer wat je wilt door te luisteren naar je gevoel
 • heb je meer vertrouwen in je innerlijke stem, onafhankelijk van al die stemmen buiten je.
 • heb je meer focus en rust in je hoofd.
 • ben je weer blij met jezelf en dat straal je uit.

​Waarom ben je nog niet (helemaal) in balans?

Ons leven wordt bepaald door heel veel "moetjes", vanuit je opvoeding, de cultuur waarin je leeft, de verwachtingen van je omgeving, je familie en je werk. Je maakt lijstjes, probeert alle ballen in de lucht te houden en als al het werk gedaan is, is er geen tijd meer voor jezelf over.
Je loopt leeg omdat je te weinig aandacht besteedt aan het opladen van je batterij. Je neemt beslissingen met je hoofd en weet niet hoe je naar je hart kunt luisteren. Je voelt wel dat er een stem van binnen is die fluistert, maar je bent niet meer gewend om ernaar te luisteren door al die veel hardere stemmen van buiten. Je wilt dit graag veranderen, maar weet niet hoe je dat zelf kunt doen.

Is dit wat je wel wilt?

  • je hebt meer rust in je hoofd
   • je voelt wat het is wat jij nodig hebt
    • je weet dat je de juiste beslissing neemt en twijfelt niet langer of het wel goed is
     • je kunt kleine ongemakken in je lichaam helen
      • je kunt moeilijke gesprekken of situaties voorbereiden
       • je laat jezelf niet meer leegzuigen
        • je durft voor jezelf op te komen vanuit liefde voor jezelf en eigenwaarde

Wat vinden anderen van deze cursus?

John Doe UI/UX Designer

Luisteren naar je intuïtie klinkt zo mooi maar vond ik altijd vooral makkelijker gezegd dan gedaan én moeilijk toe te passen. Ik kan mijzelf omschrijven als een aardig gevoelige dame. Gevoelig voor sfeer, spanningen, drukte maar ook voor bijvoorbeeld suiker, cafeïne en alcohol. Het vermijden van voeding is best makkelijk en hiervan merk je snel resultaat maar naar mijn gevoel luisteren in situaties, gebeurtenissen of bij het maken van keuzes vond ik altijd een uitdaging. Deze online training van Esther heeft mij hier ontzettend bij geholpen! Door middel van een juiste combinatie in theorie, meditaties en veel vragen word je alsmaar bewuster in het herkennen van gedachtes en in écht voelen. Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen, luister nog regelmatig een meditatie van Esther en weet sindsdien goed te luisteren en vertrouwen op mijn intuïtie. De cursus volg je thuis, in je eigen tempo en elke oefening of meditatie kun je zo vaak als je wil luisteren en teruglezen.
Esther is super toegankelijk en behulpzaam. Zodra ik Esther mailde met vragen of voor het delen van ervaringen kreeg ik telkens snel een betrokken antwoord. Esther heeft mij zoveel inzichten gegeven dat ik binnenkort start met opleiding Holistisch Therapeut bij Via Pura!   Liefs!!

Liz Seuren

John Doe UI/UX Designer

De cursus is duidelijk uitgelegd en daardoor makkelijk om uit te voeren. Een ander voordeel is meer bewustzijn. Ik gebruik de oefeningen regelmatig, zoals het aura-ei om me heen, in de alpha staat komen met kleuren en het gronden.

Marga Schuch

John Doe UI/UX Designer

Ik verwachtte van de cursus dat het me weer verder zou brengen in mijn groei/bewustzijn. Dat heeft het ook werkelijk gedaan. Door de oefeningen en het in gesprek gaan met elkaar ontdek je wat er in je speelt. Het gaat vaak over hoog gevoeligheid en dan zijn de alpha oefeningen een fijn uitgangspunt. Het mediteren brengt je in een ontspanning en van daaruit worden de verschillende oefeningen gedaan. Door de oefeningen te doen, ervaar je gelijk of iets bij je past of niet. Het heeft me weer dichter bij mijn eigen stem gebracht. Wat is voor mij van toepassing, wat voelt goed?   Wat mij het meest aantrok was de nuchtere heldere en vrolijke manier waarop Esther alles uitlegt. Tegelijkertijd merk ik heel duidelijk dat ze veel kennis en ervaring heeft en dus bij vragen ook echt goede informatie kan geven. De grootste voordelen zijn voor mij: de oefeningen zijn echt in de praktijk goed te gebruiken, het vergt weinig voorkennis want het is heel toegankelijk en je hebt zelf de vrijheid om te bepalen, te voelen wat voor jou wel of juist niet werkt.
Ik zou de cursus zeker aanraden. Vooral omdat de manier van werken / uitleggen door Esther zo fijn is. De inhoud is zeker bepalend en die is voor de meeste mensen heel makkelijk toe te passen. Wat voor mij belangrijk was dat als er verdieping nodig was, dat die ook gegeven kon worden. Vooral als er al eerder cursussen en meditaties zijn gedaan.
Ik gebruik zeker bepaalde oefeningen dagelijks. Nee, niet allemaal, maar dat is dan voor mij geen probleem. Wat voor de een juist prima werkt is voor de ander minder handig. Ik gebruik vaak die oefening van het aarden en die van het witte licht ergens omheen draaien als het een lastige situatie is.

Esther Heijnen - Sensitivia

Bij    Je innerlijke stem als kompas

gaan we een stapje verder dan bij meditatie of mindfulness;

we gaan niet alleen luisteren naar onze innerlijke stem,
we gaan er daadwerkelijk mee in gesprek.

Past deze cursus bij jou?

Niet iedere cursus is voor jou geschikt. Er is veel aanbod wat betreft meditatie en mindfullnes. Natuurlijk is het al heel fijn om bewust tot rust te komen, maar als je daadwerkelijk met je innerlijke stem in gesprek wilt gaan en oude patronen wilt opruimen die dit verhinderen, dan is Je innerlijke stem als kompas iets voor jou! 

DIT IS HELEMAAL VOOR JOU ALS...

 • je bereid bent om te investeren in aandacht en tijd voor jezelf
 • je je intuïtie wilt ontwikkelen door stevig in het hier en nu te staan zonder zweverig te worden
 • je het aandurft om je los te maken van het gevoel dat anderen jouw leven bepalen en je de regie over jouw leven weer wilt terugnemen
 • jij de behoefte voelt om te groeien en je daar graag in wilt investeren
  • je geen genoegen meer neemt met overleven en nu echt wilt leven met volle teugen
 • je altijd al geweten hebt dat er meer is dan alleen dat wat jouw zintuigen waarnemen, maar je hebt je er nog nooit in verdiept

DIT IS NIETS VOOR JOU
ALS...

 • je graag beslist met je hoofd en geen enkele behoefte hebt om dit te veranderen
 • je niet naar je gevoel wilt gaan omdat je dit van jezelf of jouw cultuur niet mag
 • je vindt dat jij het slachtoffer bent van hoe jouw leven er nu uitziet en dat jij daar toch niets aan kunt veranderen
 • je niet bereid bent om tijd voor jezelf te reserveren om de oefeningen te doen
 • jij vindt dat het jouw taak is om alleen voor anderen te zorgen en je het niet nodig vindt om jezelf centraal te stellen in jouw leven
 • je bang bent dat je te veel verandert en dat je omgeving dat niet zal accepteren

Wat gaan we doen in 7 weken?

In 7 weken leer ik je hoe je weer in gesprek kunt komen met je innerlijke stem, jouw intuïtie. Je kent deze stem al je leven lang maar je bent het ontwend om te voelen, om je hart te vragen. Je hoofd is zo aanwezig dat je deze zachte stem eenvoudig niet meer hoort.

De cursus bestaat uit een online leeromgeving waarin je 7 lessen krijgt. Je kunt iedere week een les volgen of je kiest zelf een andere frequentie; alle lessen zijn direct beschikbaar voor jou.
Iedere les heeft een bepaald thema en we gaan steeds een stapje verder (dus je bouwt op in een bepaalde volgorde). Je doet de lessen in jouw eigen tempo, op jouw eigen veilige plaats en je neemt net zo veel tijd als voor jou goed is. Je kunt al het materiaal zo vaak bekijken en afluisteren als je wilt.
Je kiest uit 3 varianten, waarin jij zelf bepaalt hoe veel begeleiding je wenst en nodig hebt.

De cursus bestaat uit volgende onderdelen:

 • je hebt je eigen besloten online leeromgeving
 • iedere les start met een korte video waarin ik je de theorie uitleg en vertel wat we gaan doen
 • je krijgt werkbladen die je kunt downloaden waarop de theorie wordt samengevat en je een aantal vragen kunt beantwoorden om je eigen ontwikkeling bij te houden
 • je krijgt mp3's van oefeningen die je kunt herhalen zo vaak als je wilt
 • je ontvangt een overzichtsblad met daarop alle oefeningen per les met de benodigde tijd erbij
 • je kunt je ervaringen delen en je vragen stellen in een besloten facebookgroep waarin je feedback krijgt van mij en andere deelnemers (behalve bij de doe-het-zelf variant)
 • je kunt persoonlijke coaching aanvragen naar behoefte (niet bij alle varianten inbegrepen)
 • iedere les eindigt met een korte vragenlijst zodat ik kan zien of je blokkades tegenkomt 
 • alles wat je leert is duidelijk geformuleerd en direct in je leven toepasbaar zodat je er onmiddellijk profijt van hebt

Je doorloopt de volgende 7 lessen in je eigen tempo:

Inleiding en startpunt, zodat ik weet waar jij staat.

Hersengolven, aarding en jezelf leren afsluiten.

Ademhaling, opruimen en je lichaam helen.

Intuïtief kiezen, je energie op peil houden.

Je plaats innemen,
je verbinden en helder waarnemen.

Mooie ontmoe-tingen en jezelf voorbereiden.

Oude stukken opruimen die jou in de weg staan.

Thuiskomen bij jezelf en naar je Akasha tempel.

Ik doe mee!   Kies jouw cursus:

Doe-het-zelf 

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen

Jouw investering
€ 197 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 147 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

Bescherming +

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen

en daarbij nog...

 • persoonlijk beschermings-buisje, speciaal voor jou samengesteld vanaf foto
 • toegang tot de besloten facebookgroep om je ervaringen te delen en al je vragen in te stellen
 • een skype consult van 30 minuten om eventuele blokkades op te lossen
 • gratis set ansichtkaarten van Levensboompaden om jezelf en anderen te inspireren

Jouw investering
€ 297 incl. BTW
of
4 x € 77 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 247 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

Speciaal-op-maat

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen
 • toegang tot de besloten facebookgroep om je ervaringen te delen en al je vragen in te stellen
 • persoonlijk beschermings-buisje, speciaal voor jou samengesteld vanaf foto
 • een skype consult van 30 minuten om eventuele blokkades op te lossen
  • gratis set ansichtkaarten van Levensboompaden om jezelf en anderen te inspireren

en daarbij nog...

 • persoonlijk consult van 90 minuten via skype of in mijn praktijk 
 • een persoonlijke oefening op maat voor jou gemaakt
 • gratis kaartenset van Levensboompaden € 34,95 met een persoonlijke boodschap 

Jouw investering
€ 497 incl. BTW
of
7 x € 77 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 447 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden

Bonus oefening


Als je meedoet, dan ontvang je ook nog gratis de oefening "Verbinden met paarse bubbels" erbij. Deze oefening zorgt ervoor dat je in iedere situatie stevig op de aarde staat waardoor je je zekerder voelt en meer in balans. Het is een zalige oefening, makkelijk om te doen met groot effect. Ook leuk om met kinderen te doen.

Wat zeggen anderen nog meer?

John Doe UI/UX Designer

Ik ben zelf wel de laatste tijd veel bezig met uit te gaan van mijn gevoelens, wat ik denk wat goed is .Dus ik dacht een cursus lijkt me wel wat maar hoe kan een ander mij leren dicht bij mezelf te blijven als ik het zelf niet altijd weet.   De cursus heeft me wel geholpen. Ik ben meer na gaan denken wat goed is voor mij en hoe dat voelt. En dat dat bij iedereen anders is. Ik kan nu duidelijk grenzen aangeven, dan weet de ander ook waar hij aan toe is en ikzelf ook; ik blijf in mijn kracht staan, ook bij mensen waar ik zo tegenop keek. 

Marie-Louise van Geel​

John Doe UI/UX Designer

Ik heb een hoop over mezelf geleerd en vooral naar mijn innerlijke stem te luisteren. Ik deed de cursus omdat ik meer zelfkennis en ontwikkeling wilde opdoen. De grootste winstpunten zijn voor mij dat ik niet alleen mezelf kan helpen maar ook anderen, zelfontwikkeling en mijn spirituele ontwikkeling. De oefeningen gebruik ik dagelijks, soms zelfs meerdere per dag.

Chris Pennings​

John Doe UI/UX Designer

Ik heb me heel erg op deze cursus verheugd. Even een moment voor mezelf. Bezig zijn met wat er in me omgaat. Natuurlijk mediteer ik af en toe en ben ik spelenderwijs bezig met mijn eigen intuïtieve ontwikkeling, maar vaak schiet dit erbij in. Nu is de cursustijd van mij. Ik laat de boel de boel en ben lekker met mezelf bezig, met wat ik nodig heb. In alle rust mezelf beschermen. mezelf afvragen wat ik wil en wat belangrijk is voor mij. Ik vind het heerlijk om naar mijn eigen eiland te gaan, om wat me dwars zit los te laten en om me te vullen met nieuwe energie. Door mezelf te beschermen, heb ik minder hoofdpijn en voel ik me sterker. Ik moet het alleen niet vergeten. Voor mij zijn winstpunten dat ik beter beschermd een vergadering in ga, beter kan loslaten en dat ik me veilig voel in mijn eigen energie. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen.

Sheila de Pauw

Veelgestelde vragen

Moet ik in een keer betalen?

Welke materialen krijg ik erbij?

Kan ik de cursus in 7 weken afronden?

Is een Facebook account echt nodig?

Heb ik voorkennis nodig?

Vervangt deze cursus therapie?

Wie begeleidt je hierbij?

Hai, ik ben Esther van Blijdesteijn. Als ervaringsdeskundige begeleid ik al 25 jaar anderen om zich bewust te worden van hun gevoeligheden en de oorzaak van allerlei klachten; zo help ik mensen beter in hun vel te zitten in mijn praktijk Via Pura. Enkel leven vanuit je verstand en ratio levert veel op, maar je mist een essentieel deel, namelijk je gevoel, je ziel, je hart. Door weer contact te maken met dit deel van jezelf, maak je jezelf weer compleet en sta je steviger en vooral blijer in het leven.

Eigen ervaring
Al jong had ik last van mijn gevoeligheid. Ik heb zelf door de uitdagingen in het leven geleerd om in gesprek te blijven met mijn innerlijke stem. Dit levert mij veel rust op en zekerheid en vooral vertrouwen in mijn intuïtie. De training Je innerlijke stem als kompas heb ik verschillende keren "offline" gegeven met geweldig resultaat. Door mijn nuchtere aanpak en duidelijkheid blijf je met beide benen op de grond staan. Voor mij is dit een voorwaarde voor intuïtieve ontwikkeling en ik besteed veel aandacht aan aarding.

Missie

Mijn passie is het om anderen te begeleiden om bewust in het leven te staan en zichzelf te kunnen helpen. Dat doe ik in een-op-een consulten in mijn praktijk Via Pura, in korte cursussen voor zelfontwikkeling (online en off-line), in een beroepsopleiding tot Holistisch Therapeut en cursussen over werken met de Levensboompaden, een prachtig systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke Kabbala. 
Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met jou!

Heb je nog andere vragen?
Wil je wel meedoen maar twijfel je of deze cursus iets voor jou is?
Of vind je het lastig om tijd en geld in jezelf te investeren terwijl je niet zeker weet of jij wel in staat bent om contact te maken met je intuïtie?

Dan geef ik je alvast deze gedachte mee:
"Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor anderen."

En ik nodig je uit om contact met mij op te nemen; ik beantwoord met liefde al je vragen en bespreek graag jouw twijfels via info@viapura.nl

Kies wat jou het meeste aanspreekt:

zelf doen, extra begeleiding of helemaal op maat

Doe-het-zelf 

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen

Jouw investering
€ 177 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 147 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

Bescherming +

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen

en daarbij nog...

 • persoonlijk beschermings-buisje, speciaal voor jou samengesteld vanaf foto
 • toegang tot de besloten facebookgroep om je ervaringen te delen en al je vragen in te stellen
 • een skype consult van 30 minuten om eventuele blokkades op te lossen
 • gratis set ansichtkaarten van Levensboompaden om jezelf en anderen te inspireren

Jouw investering
€ 277 incl. BTW
of
4 x € 77 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 247 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

Speciaal-op-maat

 • 7 lessen
 • video's met uitleg
 • mp3 bestanden met oefeningen
 • werkbladen met uitleg en ruimte voor jouw ervaringen
 • toegang tot de besloten facebookgroep om je ervaringen te delen en al je vragen in te stellen
 • persoonlijk beschermings-buisje, speciaal voor jou samengesteld vanaf foto
 • een skype consult van 30 minuten om eventuele blokkades op te lossen
  • gratis set ansichtkaarten van Levensboompaden om jezelf en anderen te inspireren

en daarbij nog...

 • persoonlijk consult van 90 minuten via skype of in mijn praktijk 
 • een persoonlijke oefening op maat voor jou gemaakt
 • gratis kaartenset van Levensboompaden € 34,95 met een persoonlijke boodschap 

Jouw investering
€ 497 incl. BTW
of
7 x € 77 incl. BTW

Speciaal voor jou eenmalig
€ 447 incl. BTW

Belangrijk

Klik na het betalen op de groene pijl met daarin "Naar Via Pura", anders krijg je niet automatisch je inloggegevens.

Kies voor jezelf...

>