Energetisch testen met Biosensor

Herken jij jezelf hierin?

 • Ik wil graag weten wat mijn intuïtie zegt en vertrouw niet volledig op mijn gevoel daarin
 • Ik wil zelf kunnen uittesten welke supplementen ik het beste kan nemen
 • Ik wil mijn huisdieren, kinderen, vrienden, huis, planten en meer testen
 • Ik wil graag weten welke voeding voor mij het meest geschikt is
 • Ik vind energetische geneeswijzen interessant en wil daar graag meer van weten
 • Ik heb een praktijk en wil een zichtbare testmethode leren
 • Ik heb klachten waar de huisarts niets mee kan en wil de oorzaak daarvan weten 
 • Ik werk op afstand met mensen en wil via beeldbellen kunnen testen
 • Ik doe mee met de Opleiding Holistisch NEI Therapeut en heb deze eerste module nodig

Dan is de 2-daagse cursus
Energetisch testen met biosensor
echt iets voor jou!

Een biosensor is een zeer gevoelig bio-energetisch instrument dat meetrilt (resoneert) in de energie op het moment dat je iemand of iets vragen stelt; het werkt als een soort leugendetector zonder huidweerstand en zweet te meten, maar meet energie en laat dat zien door een ja of nee beweging te maken. Het is een soort kruising tussen een wichelroede (waarmee je wateraders kunt opsporen) en een pendel. Het werkt zeer nauwkeurig als je de juiste vragen stelt en je goed afstemt.


Energie

Alles bestaat uit energie, jouw gedachten, je lichaam, wat je eet, wat je voelt en hoe je resoneert (meetrilt) met anderen. Deze energie kunnen we leren "zien" met een biosensor. Als je de juiste vragen stelt, krijg je hele duidelijke antwoorden.

Het is belangrijk om te weten wat het inhoudt om met een biosensor te werken. Daarom beginnen we de 2-daagse cursus met een live dag, zodat ik je persoonlijk kan aanleren wat de beste manier is en jij al je vragen kunt stellen. Daarna kun je je kennis uitbreiden in een online gedeelte.

Wat leer je tijdens de 2-daagse hybride cursus Energetisch werken met biosensor:

 • wat is energetisch testen
 • wat is trilling en resonantie
 • waarin verschilt energetische geneeskunde van de reguliere
 • wat is een biosensor
 • hoe gebruik je een biosensor
 • wat doe je voordat je begint te testen
 • hoe sluit je een test af
 • hoe bescherm ik mezelf tijdens het werken 
 • hoeveel energie heb ik
 • wat geeft mij energie en waar lek ik energie
 • wat is geopathie en elektrosmog en wat kan ik daaraan doen
 • hoe test ik voeding voor mezelf en anderen
 • hoe weet ik welke supplementen ik kan nemen
 • hoe werken mijn hersenhelften optimaal samen en hoe weet ik dat
 • wat zijn de basisemoties en wat kan je daarmee doen
 • hoe test je edelstenen, chakra's, remedies en engelen

Een 2-daagse hybride opleiding:

Dag 1 - live dag
Als start komen we bij elkaar voor de eerste dag; ik vind het heel belangrijk om je persoonlijk te ontmoeten en je op weg te helpen zodat ik je kan ondersteunen waar nodig. Soms lukt het niet gelijk en dan is het fijn om daar begeleiding bij te hebben en de oorzaak op te sporen.

Indien gewenst kies je eerst de best passende biosensor uit (ik heb een flink aantal waaruit je kunt kiezen en voelen welke jou roept) en daarna help ik je op weg met alle basis begrippen:
wat is energetisch testen, trilling en resonantie, wat kun je testen en hoe, polariteit, bescherming, testen met filters of mentaal opvragen, vitaliteitstest, geopathie en elektrosmog. Natuurlijk gaan we ieder stuk oefenen.

Na deze dag kun je werken met een biosensor en al een heleboel testen.

Dag 2 - online training
Na de live dag krijg je toegang tot de online training waarin je leert hoe je je energie percentage kunt opvragen, voeding kunt testen, weet of iets effectief voor je is en of je lichaam het verdraagt. Hoe je je vochtbalans snel kunt checken, welke basisemoties er zijn en wat je daarmee kunt doen, welke engelen jou bijstaan, welke edelstenen je op dit moment ondersteunen en hoe je chakra's en remedies kunt testen.

Dit online gedeelte bestaat uit de volgende onderdelen:

 • je hebt je eigen besloten online leeromgeving
 • iedere les start met een korte video waarin ik je de theorie uitleg en vertel wat we gaan doen
 • je krijgt werkbladen die je kunt downloaden waarop de theorie staat om de map, die je op de eerste dag ontvangt, compleet te maken
 • alles wat je leert is duidelijk geformuleerd en direct in je leven toepasbaar zodat je er onmiddellijk profijt van hebt
 • je houdt levenslang toegang en kunt dus altijd nog even terugkijken

Wat vinden anderen van deze opleiding?

John Doe UI/UX Designer

Spiritueel en aards gecombineerd met humor en een open houding. Dat is wat je krijgt als je de opleiding holistisch therapeut volgt bij Esther. Esther is een geweldig docente, die je echt ziet en de tijd neemt voor je als cursist.  Wat mij zo aanspreekt aan de opleiding holistisch therapeut is dat je -naast dat het een hele holistische manier is- een zichtbare en praktische testmethode leert waarmee je mensen kunt ondersteunen in hun ontwikkeltraject. Naast dat je veel voor anderen kunt betekenen met deze opleiding, staat voorop dat je ook het proces met jezelf aan mag gaan. Een soms pittig, maar o zo mooi traject. Voor mij voelt deze opleiding als een cadeau aan mezelf. Dat gun ik iedereen.

Stephanie Tameling

John Doe UI/UX Designer

Ik heb altijd ergens het gevoel gehad dat er iets miste en dat er meer was in het leven. Sinds ik gestart ben bij Esther met de opleiding tot holistisch therapeut ben ik onwijs gegroeid als mens. Zó onwijs veel gevoelens & ervaringen vielen op zijn plek en eindelijk voelde ik mijzelf ergens echt voor de volle 100% begrepen. Iets wat ik onbewust heel mijn leven gemist had.
In de opleiding leer je dmv diverse behandelmethodes anderen te helpen en omdat je oefent op elkaar werk je tegelijkertijd ook aan jezelf. Hierdoor is mijn leven in korte tijd positief veranderd en zo ook de mensen om mij heen die ik al heb kunnen helpen. In eerste instantie ben ik de opleiding gaan volgen voor mijzelf omdat ik moeite had om mezelf af te sluiten, merkte dat ik leeggezogen werd door de dag heen en ook al veel interesse had in energetische geneeswijze. Gaandeweg de opleiding ben ik steeds enthousiaster geworden over het starten van een eigenpraktijk om nog veel meer mensen te kunnen helpen. Waar ik nu op dit moment de eerste stappen voor aan het zetten ben. Het is iedere maand weer een feestje op bij Esther aan te mogen schuiven.

Arinda Ruiter - Prana Shanti

John Doe UI/UX Designer

Het is een groot feest om bij Esther van Blijdesteijn aan te mogen schuiven voor een cursus. Met haar diepe kennis over energetisch werk en haar zelfgeschreven handleidingen geeft ze op inspirerende wijze les. Je mag met haar sparren over inzichten en krijgt een mooie structuur aangereikt voor holistisch werk met als essentie het respect voor het individu en alles wat leeft. Als je bij Esther thuis mag komen voor de cursus krijg je ook nog heerlijke versnaperingen, zodat je op alle mogelijke manieren voeding binnen krijgt. Voor mij veel redenen om telkens weer bij Esther terug te willen komen.

Saskia de Koster  -  Het Bijhuis

John Doe UI/UX Designer

Een opleiding volgen bij Esther voelt als thuiskomen bij gelijkgestemde zielen. Esther is als persoon een warme invoelende persoonlijkheid en als docente is ze niet anders. Ze geeft les met een vanzelfsprekendheid die je verbaasd doet staan, je weet, leert en voelt dat er een heleboel research en liefde achter alles zit wat ze heeft gedaan en wat wij nu van haar mogen leren. De opleiding is pittig, vergt veel oefening en tijd maar het voelt zo fijn om het te mogen leren, dat je daar graag aan voldoet, je haalt er zelf ook zoveel uit. Prima docente en opleiding, fijne mensen om je heen, cadeautje voor jezelf  

Annemiek Dikkes - Hands with sense

John Doe UI/UX Designer

Lieve Esther, ik besef zelf nog niet half wat jouw cursus bij mij heeft teweeg gebracht. Er is zoveel gebeurd sinds de eerste les holistisch therapeut. Die eerste dag vertelde je ons dat iedereen die de cursus bij jou volgde, therapeut werd. Dat was mijn droom, maar ik had nog geen idee hoe, wanneer of wat. Het was geen gemakkelijke weg, met veel frustraties, maar jouw geduld en liefdevolle aandacht en natuurlijk de boeiende, leerrijke en soms heel emotionele cursusdagen hebben mij gebracht tot wat ik nu ben: een holistisch therapeut.  Op 1 jaar tijd heb ik mijn ontslag gegeven bij de firma waar ik al 26 jaar bij werkte, ben ik zelfstandige geworden, heb ik thuis een kamertje ingericht als therapeutenkamer en behandel ik mijn eigen klanten. Dank zij jou, Esther, heb ik dit kunnen bereiken. Voor al degenen die nog twijfelen om de cursus te volgen... gewoon doen! Het is een fantastische ervaring!!
Dank je wel, Esther, voor dat magische jaar!!! En dank je wel, lieve Marije, Carry, Saskia, Daisy, Ann en Manon om dat samen met jullie te mogen beleven.


Ann van den Heuvel - Heel Natuurlijk

Past deze cursus bij jou?

Niet iedere opleiding is voor jou geschikt. Er is veel aanbod dus waarom kies je voor deze biosensorcursus? Misschien helpt onderstaande checklist een beetje. Bij twijfel: neem vooral contact met me op.

DIT IS HELEMAAL VOOR JOU ALS...

 • je graag veel achtergrond informatie wilt hebben en tegelijk praktisch wilt leren werken
 • je het prima vindt om online te werken maar ook graag persoonlijk contact hebt
 • je vanuit je hart wilt werken met mensen die zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun leven
 • je in een kleine groep les wilt krijgen met veel persoonlijke aandacht
 • je een open houding hebt en je wilt laten verrassen door nieuwe mogelijkheden

DIT IS NIETS VOOR JOU
ALS...

 • je graag beslist met je hoofd en geen enkele behoefte hebt om dit te veranderen
 • je vindt dat je voldoende kennis hebt en geen behoefte hebt aan uitbreiding
 • je geen behoefte hebt aan live contact en het liefst alleen online wilt leren
 • je niet gelooft dat met een stukje metaal kunt communiceren met het onderbewuste
 • je graag bij een groot instituut opleidingen volgt in grote groepen

Energetisch werken met biosensor wordt gegeven in Etten-Leur op

dinsdag 21 mei

We werken altijd in kleine groepen, maximaal 13 plaatsen, vol is echt vol.

Deze opleiding is VOL, schrijf je in voor de wachtlijst

vrijdag 30 augustus

We werken altijd in kleine groepen, maximaal 13 plaatsen, vol is echt vol.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar


Na deze cursus kun je meedoen aan de Opleiding tot Holistisch NEI Therapeut. Deze start in het najaar op vrijdagen (6 september).

Heb je interesse in de Opleiding Holistisch NEI therapeut, schrijf je dan snel in. De opleidingen waren in de voorgaande edities al snel vol. Als je je voor 15 augustus 2024 inschrijft krijg je €100 vroegboekkorting.

More...

Veelgestelde vragen

Moet ik in een keer betalen?

De prijs voor de 2-daagse cursus is €175. Je kunt gelijk inschrijven en betalen via onderstaande knop.

Als je liever in 2 termijnen van €89,50 betaalt, neem dan contact met me op via de mail of app.

Welke materialen krijg ik erbij?

Je krijgt een map met informatie en protocollen; bij het online gedeelte van de cursus kun je zelf alle werkbladen downloaden en printen zodat je map compleet is. Een biosensor is niet inbegrepen en kan je, na voelen en uitproberen, bij mij aanschaffen.

Wat kan ik doen na deze cursus?

Werken met een biosensor is super handig in je dagelijkse leven. Je kunt voor jezelf, je planten, huisdieren, familie en vrienden veel uittesten. Tijdens de cursus geef ik je hier vele voorbeelden van.

Ben ik na deze cursus therapeut ?

Als je echt met anderen wilt werken, dan is deze cursus niet voldoende om therapeut te worden en raad ik je de Opleiding Holistisch NEI therapeut aan. Dit is eigenlijk de eerste module van die opleiding.

Heb ik voorkennis nodig?

Nee je hebt geen voorkennis nodig, wel een open houding en natuurlijk interesse in energetische geneeswijzen. 

Is er nog een vervolg mogelijk?

Als je een compleet systeem wilt leren, dan doe je het beste de Opleiding Holistisch NEI therapeut. Werk je al als therapeut, dan kun je ook de losse dagen volgen die ik aanbied (www.viapura.nl).

Is de cursus geaccrediteerd?

De cursus is geaccrediteerd bij het GRO.

Hoe veel tijd kost de opleiding me?

Jij bepaalt helemaal zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan de cursus. Het is een kwestie van veel oefenen om echt te gaan vertrouwen op wat je biosensor "zegt". 

Wie begeleidt je hierbij?

Esther van Blijdesteijn (1965), moeder van een prachtige tweeling. Al jong had ik veel interesse in de onzichtbare kant van het leven. Naast mijn werk als confectie-ingenieur volgde ik verschillende opleidingen en cursussen en heb ik me verdiept in allerlei vormen van energetische geneeswijzen, Oosterse filosofie en Kabbala.  Hiervan heb ik mijn eigen combinatie gemaakt en die  uitgewerkt in mijn praktijk Via Pura. Ik werk inmiddels ruim 30 jaar met deze methode, die ik telkens weer vernieuw en uitbreid. Deze manier van werken leer ik jou ook graag aan omdat het zich bewezen heeft in de praktijk.

In 2015 heb ik de kaartenset Levensboompaden uitgebracht, gebaseerd op de mystieke kennis van de Kabbala, waaraan een therapeutisch systeem is gekoppeld met middelen en visualisaties. Je vindt alle informatie op www.levensboompaden.nl en kunt hier ook online een kaart trekken . 


Missie

Mijn passie is het om anderen te begeleiden om bewust in het leven te staan en zichzelf te kunnen helpen. Dat doe ik in korte cursussen voor zelfontwikkeling (online en off-line), in een beroepsopleiding tot Holistisch NEI Therapeut en cursussen over werken met de Levensboompaden, een prachtig systeem van 66 kaarten gebaseerd op de mystieke Kabbala.  Ik vind het heerlijk om je te helpen jouw potentieel te ontwikkelen en loop graag een stukje mee op jouw pad. Door mijn nuchtere aanpak en duidelijkheid blijf je met beide benen op de grond staan. Voor mij is dit een voorwaarde voor intuïtieve ontwikkeling en ik besteed veel aandacht aan aarding. Ik deel mijn kennis en ervaring ook graag met jou!

Heb je nog andere vragen?
Wil je wel meedoen maar twijfel je nog?

Neem dan gerust contact met mij op 
info@viapura.nl

Wat kost de Opleiding Holistisch Therapeut ?

Jouw investering bedraagt €175 voor een live dag in Etten-Leur (of op een gekozen locatie) en een dag online training met werkbladen, filmpjes en meer.


Inschrijven doe je via onderstaande knop. Je betaalt dan direct en ontvangt later via de mail het inschrijfformulier. Je kunt bij de mededelingen aangeven welke datum je mee wilt doen. 


Kies voor jezelf...

>
Success message!
Warning message!
Error message!